Historisk Forening for Espergærde og Omegn
Arrangementer, foredrag og ture
 
         
Foreningen

Arrangementer

Egebækken

Ture

Det gamle arkiv

Links

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Sange

 

Foreningen har for 2. halvdel af sæsonen 2017/18 planlagt følgende arrangementer. Alle foredrag foregår på Espergærde Bibliotek.

Tirsdag den 23. januar 2018, kl. 19.15: Beretning om en ekspedition til Nordgrønland
Et af foreningens medlemmer, Erik Reime, har tilbudt at fortælle historien om en kortlægnings- ekspedition til Nordgrønland, som han var med på i 1976. Washingtonland var stedet og området ligger ca. 500 km nord for Thule.
Erik Reime vil ud fra omkring 200 billeder, som er sat sammen til et flot PowerPoint show med indlagte små filmklip fortælle om turen. Foredraget vil også blive krydret med oplæsning fra Nares, Knud Rasmussen og John Andersen.

Tirsdag den 20. februar 2018, kl. 19.15: Tyven - den utrolige historie om manden, som stjal guldhornene
Guldhornene blev fundet ved Gallehus ved Møgeltønder i henholdsvis 1639 og 1734, og blev stjålet og smeltet om i 1802. De to horn fra germansk jernalder blev et symbol for den danske nationalromantik, og de udgør emnet for Adam Oehlenschlägers digt af samme navn.
Denne aften vil professor ved SAXOinstituttet Ulrik Langen komme og fortælle den spændende historie om tyveriet af det to berømte guldhorn.

Tirsdag den 20. marts 2018, kl. 19.15: Drukvaner i 1600-tallet
I aften kommer forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen og holder foredrag. Han er ansat ved Nationalmuseet og har skrevet en række bøger om 1600-tallets mennesker og skikke.
Danskerne har altid haft ry for op gennem historien at gå godt til flasken.
Lyt til vaner og uvaner, drikkevaner for høj som lav, fine og usle, soldater og håndværkere, borgerskab og adelens fornemheder. Hør om en tidsalder, hvor det var sundere at drikke øl end postevand.
Uden øl gik verden i stå!

Tirsdag den 24. april 2018, kl. 19.15: Generalforsamlig og foredrag om familien Finsen
I henhold til foreningens vedtægter afholdes der denne aften ordinær generalforsamling,
hvor kun medlemmer har adgang.
Kaffe og kage i pausen på foreningens regning.
Efter pausen vil der være et kortere foredrag, hvor Marianne Finsen Formann vil fortælle om sin far, Dr. Halldor Finsen, der virkede som læge i Espergærde i mange år, samt om sin farfar Niels R Finsen, der fik Nobelprisen i medicin og fysiologi i 1903.

Tirsdag den 5. juni 2018: Grundlovsfest på Flynderupgaard
Traditionen tro er der Grundlovsfest på Flynderupgaard i samarbejde med andre foreninger. Det nærmere program vil fremgå af dagspressen i dagene op til arrangementet.
Det forventes også, at borgmester Benedikte Kiær på vegne af Nellemannfonden vil uddele de årlige legatportioner.

Søndag den 10. juni 2018, kl 14: Byvandring i området vest for Espergærde Station
Lokalhistoriker Kjeld Damgaard tager deltagerne med ud på en gåtur i den del af Mørdrup, der ligger omkring Espergærde Station. Blandt andet vil deltagerne høre om byggerierne i området fra 1950’erne og 1960’erne.
TID OG STED: søndag den 10. juni 2018, kl 14.00 på Espergærde Station Vest (ved kiosken). Turen slutter cirka kl 16 samme sted. Medlemmmer af Historisk Forening er gratis, mens andre må erlægge 20 kr.

   
   
Retur startside

Denne side er sidst opdateret: MVH 17.01.2017