Historisk Forening for Espergærde og Omegn
Arrangementer, foredrag og ture
 
         
Foreningen

Arrangementer

Egebækken

Ture

Det gamle arkiv

Links

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Sange

 

Foreningen har for 1. halvdel af sæsonen 2017/18 planlagt følgende arrangementer.

Søndag den 17. september 2017, kl. 14.00: Byvandring i Mørdrup
Med mødested på hjørnet af Agnetevej (ud for Kærsgaardsvej) vil lokalhistoriker Kjeld Damgaard fortælle om mennesker og huse i dele af Mørdrup Landsby og nærmeste omegn. Turen er tilrettelagt, så både nye og gamle beboere vil kunne få noget ud af turen.
Turen vil vare ca 2 timer og slutter i nærheden af, hvor den begyndte. Gratis for medlemmer af Historisk Forening. Andre må erlægge 20 kr pro persona.

Tirsdag den 19. september 2017: Gravhøjens mennesker
Foredrag kl 19.15 på Espergærde Bibliotek
Mag. art. og dr phil. Klaus Ebbesen kommer og bygger videre videre på sit tidligere foredrag hos os om ”Døden i Mosen” om mosefolket.
Denne gang vil Klaus Ebbesen fortælle om ”Gravhøjens mennesker”, deres liv og hverdag.
Foredraget er rigt illustreret og handlet om de mennesker, som ligger begravet i vore oldtidshøje. En levende fortælling om Egtvedpigen, Muldbjergmanden og de andre bronzealderfolks liv og hverdag.
Det bliver uden tvivl som sidst et spændende og livligt foredrag.

Tirsdag den 17. oktober 2017: Horserødlejren
Foredrag kl 19.15 på Espergærde Bibliotek
I anledning af at Horserødlejren har eksisteret i 100 år vil Kjeld Damgaard fortælle om historien bag lejren. Fra humanitær lejr efter Første Verdenskrig over feriekoloni til fængsel bl.a. for kommunisterne under Anden Verdenskrig og senere for kriminelle.
Som sædvanlig vil foredraget blive ledsaget af en lang række billeder fra stedet.

Tirsdag den 28. november 2017: Den russiske revolution
Foredrag kl 19.15 på Espergærde Bibliotek   
Det er i år 100 år siden den russiske revolution brød ud i Sct. Petersborg.
I den anledning har vi fået lektor Erik Kulavig til at komme denne aften fra Assens til Espergærde og fortælle om dette spændende kapitel af Ruslands historie. Erik Kulavig har skrevet en meget rost bog om emnet.

Tirsdag den 12. december 2017: Juleafslutning
Kl 19.15 på Espergærde Bibliotek
Også i år vil vi – traditionen tro – afvikle julehyggemøde med æbleskiver og solbærrom eller portvin på foreningens regning. Aftenens program vil omfatte julesalmer og –sange, lidt kulturelt og - ikke at forglemme – den populære historiske quiz under ledelse af Kjeld Damgaard.

Tirsdag den 23. januar 2018: Beretning om en ekspedition til Nordgrønland
Et af foreningens medlemmer, Erik Reime, har tilbudt at fortælle historien om en kort-lægningsekspedition til Nordgrønland, som han var med på i 1976. Washingtonland var stedet og området ligger ca. 500 km nord for Thule.
Erik Reime vil ud fra omkring 200 billeder, som er sat sammen til et PowerPoint show med indlagte små filmklip fortælle om turen. Foredraget vil blive krydret med oplæsning fra Nares, Knud Rasmussen og John Andersen.


   
   
Retur startside

Denne side er sidst opdateret: MVH 17.01.2017