Mennesker og huse langs Strandvejen

     

Tirsdag den 28. april udkom 2. bind i serien om ”Mennesker og Huse langs Strandvejen”. I 2006 udkom første bind om strækningen gennem Skotterup – og den nye udgivelse omhandler strækningen gennem Snekkersten og får derfor titlen ”Mennesker og Huse langs Strandvejen i Snekkersten”.

Bogen er på 218 sider og rummer over 600 illustrationer samt et omfattende register. Bogen er indbundet i stift bind og trykt i farver. Den vejledende udsalgspris er 310 kr.
Bogen kan købes gennem boghandlerne, på Bymuseet eller på Flynderupgaard Museet.

Bogen er skrevet af lokalhistoriker Kjeld Damgaard, som også skrev bogen om Skotterup. Kjeld Damgaard stod i årene 2000-2002 sammen med Christian Sørensen og Ritta Vognsen Jensen også bag Strandvejs-udstillingerne på hhv. Snekkersten Havn og på Flynderupgaard Museet. De udstillinger har været grundlaget for denne bogudgivelse.

Udarbejdelsen og udgivelse af bogen er muliggjort ved løbende tilskud fra ”Conrad Nellemann og Hustrus mindefond”. Bogen udgives af Helsingør Kommunes Museer og trykkes hos det engagerede og lokale bogtrykkeri, NoFo Print.

Ligesom ved udsendelsen af det første bog i serien, er det undertegnedes idé med denne udgivelse at forsøge at rette op på de utallige fejl, som Politikens Forlag har kolporteret i deres tobindsværk ”Strandvejen før og nu” fra 1995. Dette værk blev redigeret af Bo Bramsen, der godt nok havde ladet en række kompetente lokalhistorikere skrive et afsnit hver - men som til slut undlod at rette de passager og tekster, som lokalhistorikerne ønskede korrigeret. Da Bo Bramsen tilmed selv skrev billedtekster helt uden kendskab til lokalområdet, så blev resultatet en katastrofe. Det er således også hensigten med denne udgivelse at rette op på disse fejl og desuden tilføje mange nye interessante detaljer om et spændende fiskerlejes historie.

Bogens indhold udkommer i øvrigt samtidig som artikel i ”Helsingør Kommunes Museers Årbog 2008”. Årbogen indeholder kun denne ene artikel foruden museernes årsberetninger, men er alligevel blevet museernes mest omfangsrige årbog til dato - den rummer nemlig 248 sider. Årbogen er uindbundet, kan kun købes i museernes udsalg og koster 210 kr.

Se et uddrag af bogen her (i pdf-format)